Ministrul de interne, Victor Catan, a propus majorarea numărului de colaboratori de poliţie şi achiziţionarea de echipamente necesare acestora. Măsurile au fost propuse de Catan miercuri, 4 noiembrie, în cadrul şedinţei de Guvern, având în vedere numărul sporit de accidente rutiere înregistrate în decursul anului curent.
Potrivit lui Catan, în acest an s-au produs 2270 de accidente rutiere care s-au soldat cu moartea a 366 de persoane şi traumatizarea altor peste 3000.
Cele mai frcevente cauze au fost conducerea autoturismului în stare de ebrietate, neacordarea priorităţii pietonilor şi excesul de viteză. În acest context, a mai precizat ministrul, au fost suspendate 456 de permise de conducere şi aplicate amenzi în valoare de 17 mln lei.
Totodată, Victor Catan a propus premierului Vlad Filat să preia conducerea Consiliului Naţional pentru Securitate a circulaţiei rutiere.
„Îmi asum această responsabilitate şi haideţi să începem chiar de mâine”, a răspuns Filat precizând că „vom solicita şi experienţa din afară în acest scop”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE