Ministerul Apărării Naționale (MApN) al României infirmă „în mod categoric” informațiile din spațiul public cu privire la o „așa-zisă situație apărută în cursul nopții de duminică spre luni, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României”, transmite Agerpres.

MApN subliniază că structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale "au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre”.

„În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României”, completează reprezentanții MApN.

Anterior, Reuters a transmis, luni, că un reprezentant al ministerului de Externe din Ucraina a afirmat că drone rusești au căzut și au fost detonate pe teritoriul României, în timpul unui atac asupra porturilor ucrainene, care a avut loc în cursul nopții.

Potrivit serviciului de frontieră de stat al Ucrainei, aseară, în timpul unui atac masiv rusesc în apropierea portului Izmail, drone ruși au căzut și au explodat pe teritoriul României”, a scris oficialul ucrainean, Oleg Nikolenko, pe Facebook.

„Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea Rusiei reprezintă o amenințare uriașă nu numai pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru securitatea țărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO”, a spus Nikolenko citat de Digi24.ro.

Ministerul român reiterează că a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate.

„Aceste atacuri ale Federației Ruse îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și sunt în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”, afirmă reprezentanții MApN.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE