Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare meteorologică - COD GALBEN de pericol excepțional de incendiu.

Conform meteorologilor, din cauza lipsei precipitațiilor, în intervalul 31 mai - 7 iunie, se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole. În acest sens, salvatorii şi silvicultorii avertizează că este posibilă aprinderea terenurilor agricole, a depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Pompierii cer populaţiei să evite utilizarea focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu. Totodată, este recomandată restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Conform SHS, în următoarele zile, 1-2 iunie, în ţară se vor înregistra valori termice diurne până la 32 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor se va ridica până la 18 grade, izolat se prevăd ploi cu descărcări electrice.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE