”Teleradio-Moldova a exclus ilegal din grila de emisie a postului de televiziune „Moldova 1” „Mesagerul” în limba rusă de la orele 19, deoarece nu a consultat și nici chiar nu a informat în prealabil Consiliul Coordonator al Audiovizualului”. O declarație în acest sens a fost lansată luni, 10 octombrie, de către Corneliu Mihalache, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului.
”Această acțiune, care are o tentă politică pronunțată, demonstrează, o dată în plus, că compania „publică” este administrată de interese politice, în detrimentul intereselor cetățenilor, administrația ei fiind la cheremul actualei guvernări. Este suficient să ne reamintim, în acest context, încălcările comise de către Parlament în timpul alegerii actualului Consiliu de Observatori, care dacă și s-a remarcat prin ceva, doar prin docilitate față de guvernanți”, se spune în declarația membrului CCA.
Potrivit lui, compania „publică”, cu un buget anual care depășește 70 de milioane de lei şi care este întreținută din banii tuturor contribuabililor, din banii întregii societăți, își permite să-i împartă pe cetățeni în ai noștri și străini, iar străinii sînt lipsiți de dreptul la informație.
Mihalache afirmă că această acțiune poate avea consecințe dramatice în contextul când societatea este dezbinată pe criterii etnice, religioase și lingvistice.
”Imixtiunea guvernării în activitatea televiziunii publice este inadmisibilă, în special atunci cînd aceasta duce la promovarea xenofobiei și a urei interetnice. Eliminarea din grila de emisie a postului de televiziune ”Moldova 1” a „Mesagerului” în limba rusă este un simbol al politicii actuale, un simbol al nepăsării față de oameni, al ignorării intereselor majorității pentru satisfacerea mofturilor minorității. Iar faptul că această modificare ilegală a grilei de emisie a fost efectuată fără aprobarea din partea Consiliului Coordonator al Audiovizualului dovedește că administrația „Teleradio-Moldova”este protejată și acționează la comanda guvernării actuale”, se mai spune în declarația lui Corneliu Mihalache.
Amintim că la săptămâna trecută directorul televiziunii Moldova 1, Angela Sârbu a anunțat că principalul jurnal de ştiri în limba română la postul public de televiziune „Moldova 1” va fi difuzat la ora 19.00, cu două ore mai devreme decât acum.Potrivit ei, buletinele în limba rusă urmează a fi difuzate la ora 9.00, 17.00 şi 23.00.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE