Pe parcursul acestei veri, colaboratorii poliţiei rutiere din România au demarat o serie de acţiuni pentru depistarea în trafic a şoferilor care deţin ilegal autovehicule înmatriculate în R. Moldova ori Bulgaria, autovehicule folosite exclusiv pentru deplasarea pe teritoriul României, notează Ziarul de Iaşi.

Pentru astfel de autovehicule nu se plătesc anumite taxe impuse de statul român. “Iată de ce poliţiştii au decis ca toate aceste autovehicule care circulă ilegal să fie verificate, iar posesorii lor să fie sancţionaţi în cazul în care refuză intrarea în legalitate”, a menţionat şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere  române, comisarul şef, Lucian Diniţă.

Acesta a precizat că aceste controale vor fi realizate de poliţiştii români în comun cu poliţişti din cele două ţări. "Chiar dacă posesorii acestor autovehicule au acte de provenienţă a maşinilor, ţin să reamintesc faptul că foarte mulţi dintre aceşti şoferi circulă cu inspecţia tehnică expirată, fără asigurare sau fără rovinieta şi, de aceea, trebuie luate măsurile legale împotriva acestor persoane", a declarat Lucian Diniţă.

El a specificat că colaborarea cu poliţia din Republica Moldova va începe în luna august, perioadă în care mai multi politişti români se vor deplasa în R.Moldova, unde vor verifica toate autoturismele cu numerele provizorii de înmatriculare în R.Moldova, autovehicule care sunt folosite, în realitate, doar pe şoselele din România. Acele numere provizorii se acordă pe maximum 60 de zile, iar apoi autovehicolul nu mai este înmatriculat.

Acţiuni similare vor avea loc şi în Bulgaria.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE