Președintele RM, Maia Sandu și șeful Legislativului, Igor Grosu se află la București unde vor participa la lucrările congresului Partidului Popular European.

În debutul vizitei în capitala Romîniei, Maia Sandu a avut o întrevedere cu premierul României, Marcel Ciolacu

„În cadrul discuțiilor, interlocutorii au reiterat angajamentul față de dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere și consolidarea interconexiunilor energetice, care aduce cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului mai aproape unii de alții”, se arată în comunicatul Președinției Republicii Moldova.

Maia Sandu a subliniat că sprijinul necondiționat al României contribuie la îmbunătățirea calitățiii vieții în Republica Moldova și la avansarea țării pe calea integrării europene.

Tot astăzi, Maia Sandu, a fost primită la Palatul Cotroceni de către omologul său român Klaus Iohannis.

Cei doi șefi de stat urmează să facă declarații de presă.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și șeful Legislativului Igor Grosu se află în vizită la București unde vor participa la lucrările congresului Partidului Popular European. La Congresul PPE, Președintele Sandu va ține un discurs și va avea întrevederi cu mai mulți omologi.

Congresul Partidului Popular European are loc înaintea alegerilor europarlamentare și va desemna candidatul PPE la șefia Comisiei Europene. La eveniment vor participa peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări, printre care vor fi șefi de state și de guverne, președinții de partide din partea PPE, dar și comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE