Fosta ministră a Educației, Maia Sandu, a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia primei zile din noul an școlar. Ea a scris că școala trebuie să fie locul în care lumea merge cu plăcere și depinde de toți dacă acest lucru se va întâmpla sau nu.
„Și în acest an, vreau să vă amintesc că Profesorii pot face școala un loc în care tinerii să se simtă protejați și încurajați, un loc în care toți deopotrivă se simt parte a comunității. Elevii și studenții trebuie să înțeleagă că școala este cea mai importantă investiție din viața lor și că profesorii îi pot ajuta enorm în pregătirea și dezvoltarea personală. O școală în care elevii și profesorii se respectă reciproc nu este doar o școală în care se învață și se lucrează cu plăcere, ci și una cu rezultate foarte bune.
După cum am afirmat cu alte ocazii, schimbarea spre bine în societate poate veni doar din educație, așa cum am demonstrat în ultimii trei ani. Munca onestă este calea cea mai sigură pentru obținerea unor realizări autentice. Cred cu tărie că o să continuați pe același făgaș și o să demonstrați tuturor că se poate reuși chiar și în condiții dificile, că lucrurile bune nu sînt abandonate la prima cotitură.
Vă doresc un an școlar interesant și plin de descoperiri!”, se menționează în mesajul Maiei Sandu.
Amintim, că după ce a fost nominalizată în calitate de candidat la funcția de premier, Maia Sandu nu a fost aleasă de către liderii AIE pentru înalta funcție. În același timp, ea a plecat din fruntea Ministerului Educației, odată ce această nouă instituție a fost partajată unui alt partid. Maia Sandu, însă a spus că va rămâne în sistem deși nu a specificat unde anume.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE