Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, acreditați în Republica Moldova. Șefa statului a discutat despre ajutorul oferit de UE țării noastre pe parcursul ultimelor trei luni pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina. La fel, s-a discutat și despre pentru sprijinul european anunțat pentru Moldova în cadrul conferinței de la Berlin, din 5 aprilie.

Maia Sandu a mai declarat că a discutat cu ambasadorii UE și despre situația curentă din Republica Moldova și din regiune, mai exact, despre problemele economice și de securitate pe care le-a adus războiul din țara vecină.

„Ne-am împărtășit îngrijorările ce țin de segmentul energetic și de creșterea prețurilor, care au efecte negative asupra populației și economiei.

Am menționat totodată că, în pofida situației dificile, suntem hotărâți să continuăm reformele în economie și justiție, să construim independența energetică și să consolidăm instituțiile statului, să păstrăm democrația și să urmăm parcursul european al țării. Integrarea europeană este scopul spre care ne sunt îndreptate acum toate eforturile.

Vrem să convingem instituțiile europene de seriozitatea cu care abordăm acest proces și să ancorăm Republica Moldova în spațiul valoric, politic și economic al Uniunii Europene. Este cel mai important semnal de speranță, de care are astăzi nevoie țara și cetățenii noștri”, se arată în mesajul publicat de Maia Sandu. 

Este de menționat că, pe teritoriul Republicii Moldova sunt peste 83.800 refugiați din Ucraina, dintre care circa 44.500 sunt minori.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE