Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a reactivat celula de criză în contextul situației de securitate din Orientul Mijlociu. Potrivit autorităților, securitatea și stabilitatea în zonă pot fi afectate pe un termen nedeterminat.

MAE informează că până în prezent, ambasada Republicii Moldova la Tel-Aviv nu a primit nici o solicitare de la cetățenii noștri.

Totodată, prin intermediul ambasadei, ministerul a transmis recomandări cetățenilor Republicii Moldova, menționând că menține contactul permanent prin linia fierbinte.

Cetățenii sunt îndemnați să monitorizeze cu atenție informațiile oficiale furnizate de autorități, inclusiv de către MAE și reprezentanța diplomatică din Tel Aviv. Aceste surse vor oferi actualizări despre situația din zonă și eventualele măsuri de siguranță adiționale.

„Ministerul încurajează cetățenii să fie responsabili, precauți, să pună prioritate siguranța personală, să respecte instrucțiunile și regulile impuse de autorități și să evite expunerea în mod voluntar la riscuri nejustificate și recomandă să fie menținut contactul cu ambasada din Israel”, se arată în comunicatul MAE.

Pentru informații suplimentare și asistență consulară, cetățenii pot apela Centrul de Apel al MAE la numerele de telefon 0 80 090 990 (gratuit de pe telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova) sau la numărul +373 22 23 20 02.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE