Speakerul Parlamentului, Marian Lupu, a declarat astăzi, 27 decembrie, în urma ședinței plenare a Parlamentului, că îi pare rău de faptul că nu a fost completată componența nominală a Comisiei Naționale de Integritate, anunță Politik.md.

„Cu toate că eu consider, că d-na Galina Bostan este și era una din cele mai indicate persoane pentru asemenea funcție. Dar și în această stare incompletă, CNI-ul este funcțional și trebuie să demonstreze rezultate concrete, ca de altfel și CNA-ul. Una din componentele Alianței de Guvernare nu a susținut candidatura d-nei Bostan. Am fost și eu surprins, fiindcă în cadrul Comisiei Juridice au elaborat raportul și au votat unanim toți membrii comisiei, inclusiv cei liberali - au votat pro. Ce a fost, până la sfârșit, nici eu nu știu. Este vorba mai degrabă de niște aspecte emoționale, care vin din trecut”, a menționat Marian Lupu.
Președintele Parlamentului a mai spus că acest subiect a fost discutat și în cadrul pauzei, când s-au întrunit deputații AIE, și au observat că au lipsă de voturi pentru a atinge cele 51 necesare.  „Mai mulți din colegii noștri au preîntâmpinat, că există pericolul ca societatea civilă să nu mai înainteze candidaturi”, a specificat Marian Lupu.  
Amintim, că astăzi, deputații PL și cei din PCRM au votat împotriva candidatului ales pentru funcția de membru CNI, Galina Bostan. Este pentru a doua oară când CNI rămâne fără un candidat din partea societății civile, deoarece precedentul candidat, Cristina Cojocaru și-a dat demisia de onoare, din motiv că nu ar avea încredere în integritatea comisiei nou-formate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE