„În Parlament de obicei se bat cu săbiile guvernarea şi opoziţia. Însă în cazul nostru, dacă nu se convoacă Alianţa, eu cred că nu mai are rost să pierdem timpul, căci el ne presează, ne vom mişca înainte. În asemenea situaţii suntem impuşi să mergem destul de rapid cu aceste două proiecte importante. Ele trebuie discutate în Guvern, fie şi necoordonate la nivel de Alianţă, după care să le trecem în Parlament”, a declarat Marian Lupu.
Preşedintele Parlamentului a făcut referinţă şi la faptul că timp de o lună de preşedinţie a PLDM, nu a fost convocat Consiliul Alianţei, pentru a se discuta aceste subiecte arzătoare. 
„Atunci când deţii preşedinţia ai obligaţiunea de a veni cu un program de întrevederi, cu anumite propuneri şi sugestii pentru ordinea de zi. Ne-am aşteptat, ca preşedinţia actuală, pe care o deţine PLDM să ne convoace, fie în format extins, fie în cadrul Consiliului Alianţei. Toată lumea a fost pe loc, cu atât mai mult că politica fiscală şi proiectul legii bugetului rămân a fi subiecte foarte importante. Deja este o situaţie de forţă majoră, fiindcă potrivit cadrului legal, au fost depăşite toate normele, iar acest proiect trebuia să vină în Parlament în octombrie 2010, pe când politica fiscală privind impozitele trebuia stabilită până în iulie anul trecut”, a subliniat Lupu.
Liderul PD a venit şi cu unele propuneri pentru aplanarea situaţiei incerte, care ar putea fi rezolvată, prin revizuirea politicii fiscale şi a proiectului legii  bugetului.
„Poate fi aplicat nivelul impozitului progresiv pe venit. Adică să fie un nivel mic pentru oamenii cu venituri mici, iar pentru oamenii bogaţi să fie stabilite niveluri foarte înalte de impozit. Asta ar satisface interesele de acumulare a resurselor la buget”, a mai spus speakerul.
El a ţinut să menţioneze că impozitul pe imobile a fost stabilit cu 3 ani în urmă pentru apartamente, însă până în prezent „nu s-a ajuns la o metodă finală de evaluare a caselor şi palatelor din R Moldova. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE