Ceea ce spune Lupu nu este altceva decât o minciună și acest procedeu care face parte din limbajul dublu pe care liderul PD îl folosește frecvent, adică una discutăm și alta spune  în fața presei. Astfel, a reacționat preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleț  precum că, la şedinţa Consiliului AIE, nu s-a pus în discuţie solicitarea PLDM de convocare a unei şedinţe speciale a Legislativului, în problema atacurilor raider.
„În cadrul şedinţei Consiliului AIE am discutat acest subiect şi am convenit să ţinem cont de numărul mare de delegaţii în care colegii parlamentari sunt implicaţi în luna septembrie şi să iniţiem audierile în această problemă la prima şedinţă ordinară în plen a Legislativului. Mi-e greu să înţeleg de ce liderul democrat a evitat să facă această precizare”, a declarat Valeriu Strele  miercuri, 7 septembrie în acdrul unui briefing de presă.
Streleț susține că acest subiect este banalizat, deoarece instituţiile din subordinea Parlamentului, care nu şi-au făcut datoria, sunt coordonate de PD, ceea ce îl face pe liderul acestui partid să aibă altă atitudine. „Noi avem avem datoria de a-i pedepsi pe cei vinovaţi şi de a întoarce acţiunile furate acţionarilor de drept”, a punctat Streleţ. El a mai anunţat că, în cel mai scurt timp,  PLDM va iniţia audieri pe marginea acestui subiect în cadrul comisiilor parlamentare de profil.
Amintim că, ieri liderul PDM, Marian Lupu a declarat după ședința Consiliului Alianței, că PLDM a avut alte interese pentru care a cerut convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului şi că acest subiect nu a fost pus în discuţie. Potrivit lui Lupu este altceva la mijloc. Acest subiect nici nu a fost abordat, este o confirmare tacită a celor spuse de mine”, a spus Marian Lupu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE