Președintele R. Moldova va fi ales la data de 10 noiembrie. Această decizie a fost luată la ședința Parlamentului desfășurată marți, 3 noiembrie.
”Marian Lupu este destoinic să fie președintele țării și o candidatură puternică”, a declarat deputatul comunist Victor Stepaniuc, pentru Politik. Însă, menționând că ”noi nu putem vota candidatura lui, pentru că a plecat din PCRM într-o perioadă complicată și nu este simplu ca partidul nostru să voteze pentru el, dar dacă s-ar propune o altă candidatură din afara alianței am ajunge la un consens. Continuând, totuși, Stepaniuc că probabil în alte condiții el era candidatura numărul unu și avea șanse sută la sută să devină președintele țării.  
”Marian Lupu va rămâne unicul candidat la funcția de președinte al țării”, a menționat deputatul PLDM, Vitalie Nagacevschi. ”Evident comuniștii încearcă să angajeze niște piste false pentru ca să încerce să dezbine alianța, însă, noi vom încerca să mergem înainte așa cum ne dorim și vom încerca să obținem voturile alegerii șefului statului, în cazul în care nu va fi ales vom merge în alegeri repetate”, a mai spus Nagacevschi.
Solicitat să comenteze această situație, Marian Lupu, a spus că dialogul cu PCRM este absolut necesar ”și vom mai negocia cu ei, sper chiar în această săptămână să ducem o rundă de discuții. Mai avem timp, de aceea poate vom avea mai multe întâlniri”. Încă nu au primit nici un răspuns, dar ”cred că există multe șanse ca acest dialog să continue”, a adăugat Lupu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE