Potrivit ministrului, lucrările pentru aceste drumuri de importanță economică națională, sunt deja finanțate de băncile internaționale. De la data semnării contractelor de reabilitare a drumurilor, antreprenorilor li se acordă un termen de 3-4 luni de zile pentru mobilizare, iar din ziua demarării lucrărilor, aceștia au un alt termen, de 18 luni de zile, pentru finalizarea lucrărilor, a explicat ministrul unele întârzieri înregistrate.
 
De asemenea, Șalaru a precizat că au fost restabilite o serie de poduri și podețuri locale și au fost amplasate peste 5 mii de indicatoare rutiere și cu consolă.
 
Referindu-se la drumul Orhei – Rezina, ministrul a menționat că acest subiect a devenit problematic încă din anul 2007, atunci când a fost semnat contractul de reabilitare a drumului respectiv. În prezent, antreprenorul solicită o majorare a prețului contractului, în pofida faptului că, din 2007 până în prezent, au crescut prețurile la produsele petroliere, precum și la materialele utilizate pentru construcția drumurilor.
 
De menționat că, o decizie a Curții Supreme de Justiție interzice să fie organizate alte licitații, în acest sens, din acest motiv, Ministerul a creat o comisie specializată care va analiza solicitarea antreprenorului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE