Preşedinţii raioanelor Soroca, Cahul şi Ialoveni, membri al Partidului Politic Alianţa „Moldova Noastră” susţin că în 2009, locuitorii acestor raioane, care deţin asigurării obligatorii ar putea rămâne fără servicii medicale.

La conferinţa de presă susţinută luni la INFOTAG, preşedintele raionului Soroca Mircea Martiniuc a spus că, potrivit legislaţiei, contractele dintre spitalele raionale şi Compania naţională de asigurări în medicină trebuiau încheiate până la 1 decembrie 2008.

„Până acum şapte raioane unde preşedinţii sânt membri ai AMN nu au încheiat asemenea contracte. Motivul ar fi că medicul şef al spitalului raional nu trebuie să fie numit de consiliul raional, ci prin concurs. Totuşi, legislaţia spune clar că anume consiliul raional, care este proprietar a imobilelor respective numeşte directorul spitalului. Este clar, că Ministerul Sănătăţii încearcă astfel să numească în funcţie persoane care îndeplinesc interesul partidului de guvernământ”, a spus Martiniuc.

Primarul raionului Cahul, Gheorghe Vasilachi, a spus că cu asemenea probleme se confruntă mai toate raioanele unde primarii nu fac parte din partidul de guvernământ.

„Raioanele Cahul, Cantemir, unde primarii fac parte din alte partide de opoziţie, de asemenea, se confruntă cu astfel de probleme. Este clar că guvernarea încearcă astfel să lase populaţia din raioane fără servicii medicale, pentru ca astfel să demonstreze incompetenţa primarilor de opoziţie”, a spus Vasilachi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE