Conferință de presă susținută de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, de prezentare a proiectului de modificare a Codului de procedură penală al Republicii Moldova privind urmărirea penală și judecarea cauzei în lipsa persoanei învinuite.

Litvinenco spune că nu știe numărul exact al persoanelor care au fugit din Moldova și nu pot fi deferite justiției, dar sunt mai multe figuri care se echivează de la răspundere.

,,Știu că sunt anunțați în căutare mai multe persoane, inclusiv de extrădare - au fost înaintate solicitări de extrădare a tuturor personajelor care au avut legături cu statul capturat. Noi am înaintat cererea de extrădare a lui Ilan Șor, în martie 2020, iar ulterior în luna august - septembrie 2021, și apoi, în decembrie 2021. Cererea de extrădare este analizată de instituțiile statului Israel”, spune ministrul Justiției.

În privința lui Plahotniuc, nu exită informații oficiale unde s-ar afla fostul lider al PD: ,,Din câte cunosc, Plahotniuc s-ar afla în Ciprul de Nord, dar informația nu a fost confirmată oficial”, spune Litvinenco.

Litvinenco spune că, din câte cunoaște, au fost expediate cereri de extrădare și în privința lui Veaceslav Platon.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE