Fostul director al Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, a prezentat, în cadrul un briefing de presă susținut joi, 26 octombrie, rezultatele activității CNA pe durata mandatului său care a durat 1 an și 9 luni. Rusu a menționat că în tot acest timp au fost depistate mai multe infracțiuni.

„Au fost depistate 906 infracțiuni, dintre care 710 legate de corupție și 198 legate de alte categorii de infracțiuni. Cele mai importante sunt cele legate de corupere pasivă, activă și trafic de influență, dar și alte infracțiuni precum îmbogățire ilicită și delapidarea mijloacelor din fonduri externe. Subiecții investigați sunt atât funcționari publici cât și din domenii private”, a declarat Rusu.

Mai mult, Iulian Rusu a conchis că în perioada mandatului său, în cadrul CNA au fost reținute spre cercetare 1228 de infracțiuni, dintre care circa 480 au fost finalizate.

„Vreau să atrag atenția asupra rezultatelor foarte bune care au fost atinse de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA. În această perioadă am reușit să punem sechestre pe bunuri în valoare de 2, 6 miliarde lei. O bună parte din aceste sechestre au fost aplicate înafara țării. Doresc să mulțumesc colegilor omologi din alte state cu care am reușit să consolidăm colaborarea noastră. Vreau să mulțumesc colegilor din cadrul PA, PCCOCS, SIS, IGP, care au colaborat intens pentru a identifica aceste infracțiuni. Am reușit să obținem rezultate importante pentru țară”, a mai conchis fostul șef CNA.

Amintim că pe data de 10 octombrie Iulian Rusu și-a depus cererea de demisie. Joi, 26 octombrie, Iulian Rusu a fost eliberat din funcție de Parlament, notează realitatea.md

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE