LIVE TEXT: Cu votul a 62 de deputați, Alexandr Pînzari a fost confirmat în funcția de șef al CNA. Aceasta depus jurământul. Este locotenent-colonel și activează în cadrul CNA din anul 2016, a ocupat funcția de director adjunct al CNA, iar anterior funcția de șef Direcție generală teritorială „Nord” a Centrului Național Anticorupție. Alexandr Pînzari are diplomă de licență și de masterat în domeniul dreptului și, anterior, a activat la Ministerul Afacerilor Interne.

Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au criticat proiectul cu privire la numirea în funcție. Aceștia au solicitat organizarea unui concurs public pentru selectarea directorului CNA. În replică, deputații PAS au invocat prevederile legale potrivit cărora directorul Centrului poate fi numit în funcție de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin 20 de deputați, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități.

Alexandr Pînzari, unul din adjuncții lui Iulian Rusu a fost propus pentru funcția de noul director al CNA. Acesta a deținut puțin timp mandatul de adjunct al lui Iulian Rusu care a demisionat recent de la șefia CNA

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE