Președinții Maia Sandu și Emmanuel Macron susțin o conferință de presă în comun. Aceasta a fost planificată pentru ora 15:35, însă a întârziat mai mult de o oră.

“Bine ați venit la Chișinău! Apreciez decizia Dumneavoastră de a vizita Republica Moldova. Este prima vizită în ultimii 24 d ani. E simbolic și faptul că ne vizitați în acest an, când marcăm 30 de ani de relații bilaterale diplomatice. Relația țărilor noastre a devenit mult mai dinamică în ultimul an jumătate. Contactele frecvente și productive confirmă caracterul special al prieteniei moldo-fanzece. Guvernele țărilor noastre vor semna astăzi 3 acorduri importnate”, a menționat Maia Sandu în discursul său.

Cei doi șefi de stat vor efectua o vizită și la Alianța Franceză din Moldova. De asemenea, ei vor avea o discuții cu câțiva reprezentanți ai societății civile din țara noastră.

Macron a ajuns la amiază la Chișinău și a fost întâmpinat de Nicu Popescu la Aeroport. Între 15 și 20 de vehicule au făcut parte din cortegiul care l-a adus pe liderul francez la Președinție.

Emmanuel Macron este al doilea președinte francez care vizitează Moldova de la Jacques Chirac în 1998.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE