Astăzi la Chișinău are loc Reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional (FMI) și a Băncii Mondiale (BM), condusă de Belgia și Regatul Țărilor de Jos.

Evenimentul este organizat de Banca Națională a Moldovei (BNM) și Ministerul Finanțelor.

La eveniment vor participa oficiali de rang înalt de la cele doua organizații internaționale: Kenji Okamura, directorul General Adjunct al FMI, Paul Hilbers, directorul executiv la FMI pentru Moldova, Eugene Rhuggenaath, directorul executiv al BM pentru Moldova, Antonella Bassani, vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală al Grupului Băncii Mondiale, dar și alți oficiali.

De asemenea, în cadrul reuniunii de astăzi, vor veni cu un cuvânt de salut președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrul, Dorin Recean.

„Această reuniune este o oportunitate de a discuta despre continuarea reformelor structurale, a atragerii de investiții străine și modalități de a crea un mediu de afaceri competitiv și transparent. Vom analiza, de asemenea, modul în care putem maximiza beneficiile cooperării internaționale și cum putem folosi expertiza FMI pentru a ne atinge obiectivele de dezvoltare”, a subliniat guvernatoarea BNM, Anca Dragu.

Republica Moldova este parte a Constituenței conduse de Belgia și Regatul Țărilor de Jos începând cu 12 august 2012 alături de Andora, Armenia, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Georgia, Israel, Luxemburg, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Regatul Țărilor de Jos, România și Ucraina.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE