Deputaţii noului Parlament se convoacă miercuri, 2 septembrie, într-o nouă şedinţă la Palatul Republicii. Membrii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) şi-au anunţat prezenţa şi au precizat că vor face declaraţii, fără a adopta careva legi până la pronunţarea Curţii Constituţionale cu privire la contestaţia comuniştilor.
Amintim că la prima şedinţă a Parlamentului, din 28 august, Partidul Comuniştilor a anunţat o pauză până la 4 septembrie pe motiv că nu şi-au creat fracţiunea parlamentară. Astfel, potrivit declaraţiilor anterioare ale deputaţilor comunişti, aceştia nu se vor prezenta astăzi la şedinţa Parlamentului, dar, au invitat deputaţii AIE să participe la şedinţa din 4 septembrie.
Tot astăzi, urmează să fie expediată către oficiul FMI la Washington o adresare oficială din partea AIE pentru a începe discuţiile la nivel tehnic, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă. Filat a precizat că „există un grafic foarte strâns vizavi de colaborarea cu această instituţie şi nu numai”.
Video: privesc.eu

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE