Liderul PPDA, Dinu Plîngău îl acuză de minciună pe ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, vicepreședinte PAS. Plîngău a scris că mai tot cu ce s-a ocupat acest ministru a fost dur criticat și a cauzat prejudicii statului. Liderul Platformei DA îl acuză pe ministrul Spînu că amplifică traseismul politic la nivel local prin programul „Satul European”

„Andrei Spînu la toate întrebările s-a obișnuit a spune: ,,fals, minciună sau fake”, asta în condițiile în care mai tot cu ce s-a ocupat acest ministru a fost dur criticat și a cauzat prejudicii statului. Iată și astăzi acest ministru zice că Satul European nu este un subiect politic și dă și niște cifre: 40 de primării conduse de Platforma DA au beneficiat de program, fără a menționa că tocmai 60 de primari de la DA au fost trecuți la PAS. Deci, 20 de primari au fost amăgiți și nu au primit bani în schimbul traseismului politic, și aici Spînu a mințit. Domnul Spînu mai zice că alte 120 primării de la PD au beneficiat de acest program și la fel nu spune că exact vreo 130 de primari de la PD au emigrat la PAS. Despre faptul că primarii socialiști primesc bani din program este absolut normal, deoarece tocmai în 14 raioane ei sunt într-o alianță frățească cu cei de la guvernare.

După ce Maia Sandu l-a protejat politic pe acest ministru, cred că nu va exista o prostie mai mare decat să-l pună responsabil și de referendum. În asemenea caz, nu va fi nimic altceva decat compromiterea acestui proces, or nimic din ce s-a apucat Spînu nu a avut succes”, a scris Dinu Plîngău.

Pe de altă parte Ministrul andrei Spînu a scris că „regretă faptul că unele partide încearcă să politizeze Programul Național Satul European.

„Încă de la prima ediție, Guvernul a demonstrat că prin Satul European susținem proiectele de dezvoltare a infrastructurii din toate satele și orașele noastre. Reamintesc că toate primăriile care au aplicat la Satul European, ediția 2022, au fost selectate pentru finanțarea proiectelor depuse.

Mai jos prezint cum au fost distribuite proiectele din Satul European, ediția 2022, în funcție de apartenența politică a primarilor:

 PDM/PSDE: 127 de proiecte;

 PAS: 87 proiecte;

 Platforma DA: 40 proiecte;

 Candidați independenți: 68 proiecte;

 PSRM: 80 proiecte;

 Alte partide: 89 proiecte;

Peste un milion de cetățeni deja se bucură de apă la robinet, sisteme de canalizare, iluminat stradal, școli și grădinițe în toate colțurile țării”, a menționat Andrei Spînu

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE