politik.mdLiderii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) s-au împăcat şi au rezolvat disensiunile privind participarea ţării noastre la parada de 9 mai de la Moscova, au declarat cei patru lideri ai AIE luni seara în cadrul emisiunii în PROfunzime.
Mai mult de atât, cei patru intenţionează să creeze un secretariat al Alianţei pentru a comunica mai eficient şi mai direct cu cetăţenii.
Referitor la declaraţiile controversate ce au apărut în presă privind destrămarea Alianţei, cei patru lideri au negat afirmaţiile, precizând că acestea „au fost rupte din context”.
„Sunt nişte crâmpeie scoase din context, s-a făcut din ţârţar armăsar. Eu mi-am atenţionat anticipat colegii cu privire la declaraţiile pe care le fac. Le-am spus că vor răspunde pentru fiecare cuvânt”, a declarat liderul AMN, Serafim Urechean.
Liderul PL, Mihai Ghimpu susţine că „astfel de certuri şi discuţii apar în orice familie şi în orice relaţie. Important este că pe noi ne interesează problemele mari, pe cele mici le depăşim”.
„Sunt şi lucruri care nu merg foarte bine, dar în general guvernarea merge foarte bine şi este apreciată şi de partenerii noştri internaţionali. Este foarte important că am descoperit acest neajuns şi am convenit să îmbunătăţim acest mecanism de funcţionare al Alianţei”, a precizat liderul PLDM Vlad Filat.
Mai sincer şi mai direct s-a arătat liderul PDM, Marian Lupu. „Probleme nu au fost. Da, am avut discuţii, de data asta s-a ieşit altfel, s-a ieşit în public cu declaraţii (n.r.: cu referire la plecarea lui Mihai Ghimpu la Moscova). Poate pentru că au răbufnit emoţiile, dar s-au găăsit soluţii pentru a merge mai departe”.
Amintim că iniţial preşedintele interimar Mihai Ghimpu a acceptat invitaţia Moscovei de a participa la parada de 9 mai organizată în Piaţa Roşie, dar s-a răzgândit şi a refuzat invitaţia după ce premierul Vlad Filat a decis că R. Moldova va delega cei 70 de militari pentru a participa la paradă. În acest context, Mihai Ghimpu a precizat că va merge la Moscova doar pe 8 mai pentru a participa la summitul preşedinţilor CSI, iar pe 9 mai preferă să fie acasă, alături de veteranii celui de-al doilea război mondial.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE