În urma deciziei CC de a declara neconstituționale alegerile din 16 decembrie, scrutinul prezidential, care urma să aibă loc la 15 ianuarie a fost anulat. Respectiv, liderii AIE au declarat în urma ședinței Consiliului AIE, că până la 15 ianuarie va fi anunțată o nouă dată a alegerii șefului statului, specificând că au găsit o soluție privind alegerea șefului statului.
Liderul PLDM, Vlad Filat susține că AIE urmează să elaboreze o agendă de acțiuni care să ofere posibilitatea de a-l alege.
”Până pe 15 ianuarie vom veni cu o agendă politică concretă. Vom veni cu formula în care președintele să fie ales. De această dată vreau să ne concentrăm mai mult la procesul de alegere a Șefului statului. De cealaltă dată vom veni cu o soluție integrală, consolidată prinvind un candidat”, a declarat Vlad Filat.
Potrivit liderului PL, Mihai Ghimpu candidatul AIE a fost stabilit, însă urmează a se veni cu soluțiile privind alegerea acestuia.
Noi am avut candidat al AIE, și PL urmează să-l înainteze. Acum terbuie să ne așezăm la masa de discuții și pe data de 14, 15 vom veni cu soluția. Dar noi pledăm pentru ca Președintele țării să fie ales”, a specificat Mihai Ghimpu.
De aceeași părere este și liderul PDM, Marian Lupu, care susține că s-a găsit un model de soluționare a crizei politice.
”Am avut o discuție pozitiva la acest model, vom oferi o viziune privind perspectivele de implemtare a acestui model, care trebuie să vina cu solutii concrete de solutionare a crizei politice. Nu doar una de scurta durata. ședința specială a Parlamentului va fi convocată la data de 15 ianuarie, la ora 12.00, unde vor fi puse în discuții un șir de proiecte”, susține Marian Lupu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE