Potrivit agenției de presă din regiunea transnistreană, „ЛентаПМР”, așa-numitul minister al Apărării de la Tiraspol recunoaște că un nou conflict armat pe Nistru ar fi posibil, transmite Politik.md cu referire la un articol al agenției.  

Potrivit sursei, pe site-ul așa-numitului minister din stânga Nistrului, este publicată o informație cu privire la faptul că liderii de la Chișinău vorbesc despre soluționarea conflictului pe cale amiabilă, dar în același timp în armata R. Moldova apare tehnică nouă de luptă.
„Pe poligonul de la Bulboaca au loc antrenamente în masă, trageri la tir după noile tehnologii și se învață noile metode de luptă în mediul urban. În cadrul discuțiilor cu negociatorii moldoveni, s-au atestat unele declarații private despre posibilele conflicte violente în Zona de Securitate, precum și covingeri precum că: un scenariu de confruntare deja este pregătit de o careva putere terță. Acestea demonstrează că planurile agresive ale Moldovei, sub influența unor protectori, obțin un aspect dușmănos. În legătură cu aceasta, obiectivul forțelor noastre armate este să mărească puterea de luptă și să apere suveranitatea republicii ”, se arată în informație.  
În acest sens, ministerul din regiunea stângă a Nistrului, presupune că ar fi posibil un conflict armat pe Nistru. Se mai spune că trebuie anunțată poziția lor oficială, mai ales că liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, precum și reprezentanții așa-zisului Minister al Apărării au evidențiat, că un pericol de război din partea Chișinăului – există, mai scrie sursa.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE