Karolina Muchova și Cori Gauff se vor duela în marea finală a Mastersului 1000 de la Cincinnati.  Muchova a învins-o în 3 seturi pe Aryna Sabalenka, scor 6-7 (4), 6-3, 6-2, și va juca în ultimul act cu Cori Gauff. Tânăra din SUA a produs surpriza și a învins-o în 3 seturi pe Iga Swiatek, numărul 1 mondial, punând capăt unei serii de 7 eșecuri la rând în fața polonezei.

Cea de-a 2-a semifinală le-a adus față în față pe Karolina Muchova și Aryna Sabalenka, într-o reeditare a semifinalei de la Roland Garros din acest an, care a avut același deznodământ. Bielorusa a câștigat primul set la tie-break, dar Muchova a jucat apoi un tenis stelar și a mai cedat doar 5 game-uri. Sportiva din Cehia s-a impus cu scorul final de 6-7 (4), 6-3, 6-2, la capătul a 3 ore și 17 minute de joc, obținând astfel califcarea în prima sa finală la un turneu WTA 1000.

La finalul partidei maraton cu Sabalenka, Muchova a avut un discurs savuros, pregătindu-și terenul pentru finala din această seară. Evident, publicul american o va susține frenetic pe Cori Gauff, dar cehoaica a speră ca măcar o parte din fani să fie de partea sa în lupta pentru trofeu.

„ Sunt foarte entuziasmată. Aceasta este prima mea finală într-un turneu WTA 1000. Îmi place să fiu aici, la Cincinnati. Sper să ne revedem mâine și că unii dintre voi mă vor încuraja în continuare, chiar dacă voi juca împotriva lui Coco în finală.", a spus Muchova, stârnind urale în tribune.

Victoria cu Sabalenka a fost doar a 3-a din cariera Karolinei Muchova în care a revenit de la 0-1 la seturi contra unei jucătoare de top 10. Cehoaica nu mai reușise o asemenea performanță de la Australian Open 2021, când a câștigat în fața lui Ash Barty, după ce a pierdut primul set.

Karolina Muchova și Cori Gauff nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit și ambele sunt în premieră în finala unui turneu de o asemenea anvergură, notează eurosport.ro

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE