The Guardian remarcă faptul că, spre deosebire de alte fenomene muzicale din estul Europei, Inna nu   și-a reprezentat niciodată țara la Eurovision.
 
”Nu ştim de unde are atâta succes, mai ales că nu are o pălărie ţuguiată, nici nu îşi cântă melodiile îmbrăcată în costumaţie de zână în timp ce merge pe un monociclu. Şi, spre deosebire de Zdob şi Zdub, ea nu a fost niciodată acceptată să participe la Eurovision, din partea României. Este clar că stilul balcanic de muzică, cu trompete în stil ska și post-punkul reprezintă o propunere mai bună decât sclipitorul și captivantul eurodisco", scrie The Guardian.
 
În același timp, britanicii recunosc succesul Innei la public. ”Dar, staţi aşa! Inna este, din punct de vedere al poziţiei în topuri, «unul dintre cele mai bune produse de export ale României», care (trageţi aer în piept) a vândut peste un milion de discuri la nivel mondial, a devansat-o pe Kesha din poziţia de numărul 1 în topul US Billboard, a câştigat 21 de premii şi a apărut pe copertele a peste 30 de reviste din Europa, a avut 150 de milioane de vizualizări pe youtube, şi are peste două milioane de prieteni pe Facebook”, continuă autorii articolului.
 
De asemenea, ei o încurajează şi-i transmit că poate oricând să facă şi altceva, în cazul în care cariera ei o ia la vale. ”Cu cele trei limbi pe care le vorbeşte, Inna ar putea oricând să se angajeze în administraţia publică (asta dacă cele trei limbi nu sunt portugheza, swahili sau galeză) sau ar putea deveni înotătoare de performanţă sau un agent imobiliar de success”, mai spun ziariştii făcând referire la date din CV-ul vedetei.
 
Autorul The Guardian subliniază ca Inna nu va ajunge niciodată în această situație, deoarece ea este, în prezent, numărul 1 în Franța și, în august, își va lansa cel de-al patrulea single în Marea Britanie, unde a vândut 350.000 de downloaduri. "Cum s-a întâmplat asta? Habar n-avem. Dacă sunteți printre cei care au downloadat contra cost muzica Innei, anunțați-ne" , scrie The Guardian, făcând referire și la versurile melodiilor cântate de Inna.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE