În Moldova „clocoteşte un nou terci revoluţionar”, titrează cotidianul rus Izvestia, într-un articol care se centrează pe ideea că „evenimentele din 7 aprilie nu au schimbat structura politică a ţării, ci mai degrabă, au provocat o gravă criză politică”.
Potrivit publicaţiei revoluţiile „colorate” din spaţiul post-sovietic sunt numite după asocierea cu specificul ţărilor în care au avut loc. Astfel, în Moldova are loc „criza galbenului de mămăligă” [mămăligă - terci din făină de porumb, mâncarea moldovenească tradițională], Rusiei revenindu-i rolul de a găsi o soluţie.
Republica Moldova este un stat care „se zbate între Est şi Vest, între Uniunea Europeană şi Rusia, unde de obicei, zeci de moldoveni lucrează în construcţii”, susţine Izvestia. În perioada următoare, “vin alegerile anticipate”, deoarece alegerea preşedintelui ţării a eşuat. De această dată, ”ce vor alege moldoveni?” se întreabă autorul articolului.
Prin declanşarea crizei politice şi contradicţiilor între actorii politici privind soluţiile de depăşire a acesteia, comentează publicaţia citată, „nimeni nu a observat că Moldova a existat un an întreg fără putere”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE