UPDATE: Noul viceprim-ministru Iurie Roşca, în guvernul Greceanîi II se va ocupa de organele de drept. Iurie Roşca a declarat într-un interviu acordat unui ziar apropiat politicianului, că nu l-a surprins această decizie a lui Voronin şi că în cei 15 ani de activitate politică a acumulat destulă experienţă pentru a face faţă noii funcţii.

“În general, în ultimii ani am avut relaţii normale, funcţionale, colegiale cu toţi membrii Guvernului şi alţi demnitari din Republica Moldova. Am suficientă capacitate de comunicare pozitivă, fiecărui revenindu-i atribuţiile legale şi constituţionale, fără să existe vreo deficienţă de cooperare şi comunicare în acest sens”, a mai adăugat noul vicepremier.

Proaspătul funcţionar a mai adăugat că se va ocupa de „reforma juridică şi continuarea reformelor democratice în Republica Moldova şi că în următoarele zile va anunţa în ce mod va participa în campania electorală. “Vom găsi o soluţie politică şi juridică bine echilibrată, vom studia posibilitate de fortificare a listei electorale a Partidului Popular Creştin Democrat şi pe parcursul zilei de mâine sau, cel târziu, poimâine vom face toate anunţurile legate de modul în care voi participa eu în campania electorală”, a mai declarat Roşca.

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat astăzi, 16 iunie, decretul privind numirea lui Iurie Roşca în funcţia de viceprim-ministru al Republicii Moldova. Informaţia a apărut în după amiaza zilei de astăzi pe pagina electronică a preşedinţiei.
În decret nu se specifică ce domenii va gestiona liderul Partidului Popular Crestin-Democrat. Totodată, amintim că un fotoliu de vicepremier a rămas vacant după ce Valentin Mejinschi a fost exclus din echipa executivului. Acesta gestiona instituţiile de forţă ale Republicii Moldova.
Menţionăm că echipa Guvernului Greceanîi 2 avea până acum trei vicepremieri - Victor Stepaniuc, pe probleme sociale, Igor Dodon, pe probleme economice și Andrei Stratan, pe probleme de integrare europeană.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE