“Nu ne păsa dacă e negru sau român”, au declarat cei cinci tineri care au torturat un imigrant pentru “a încerca ceva nou”.

“L-am stropit cu benzină doar ca să ne distrăm. Voiam să ştim cât durează şi nu ne păsa dacă era negru sau român”, a declarat unul dintre cei cinci tineri italieni care au ars de viu un imigrant indian la Nettuno, lângă Roma. După o noapte de bătut cluburile şi de beţie, cei cinci au decis, conform declaraţiilor date poliţiei, să “încerce ceva nou”. Au hotărât pe loc să îi dea foc unui tânăr de 35 de ani, care se află acum în stare gravă la Spitalul San Eugenio din Roma, relatează cotidianul spaniol “El Mundo”.

Conform primelor investigaţii, agresorii au adus o sticlă cu lichid inflamabil în gara din Nettuno, unde dormea imigrantul, pe care l-au trezit cu lovituri de picioare şi apoi l-au stropit pentru a-i da foc.

Acest caz aduce aminte de unul similar petrecut la Barcelona, de curând, când trei tineri au dat foc unui om al străzii care dormea într-o cutie din carton. Victima de la Barcelona a decedat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE