„Întreprinderea are o capacitate de prelucrare de 8 mii tone de carne anual, materia primă fiind procurată pe piaţa internă, iar producţia finală, în mare parte exportată. Deschis în anul 2000, abatorul a fost reutilat cu o linie de producere importată din Italia, proprietarii abatorului intenţionând să deschidă şi o secţie de conserve”, se mai spune în comunicat.

În acelaşi timp, fabrica de mezeluri Scânteia din s. Truşeni a fost reutilată cu o linie de producere de origine germană. Fabrica are o capacitate de 6 mii tone anual şi are un asortiment de peste 20 de feluri de mezeluri şi semifabricate din carne.

Pe parcursul anilor 2007 – 2008 în R. Moldova au fost fondate sau reconstruite şi dotate cu utilaje performante 12 abatoare, inclusiv 9 pentru sacrificarea păsărilor. În semestrul I al anului viitor urmează a fi deschise alte două abatoare în raioanele Drochia şi Orhei, astfel încît capacitatea totală de sacrificare a întreprinderilor respective va constitui peste 90 mii tone de carne în carcase anual.

În total, au fost investite circa 120 de mln lei, inclusiv 2,3 milioane – subvenţii de stat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE