Italianul Jannik Sinner a câștigat turneul ATP 500 de la Beijing, după ce a câștigat finala cu Daniil Medvedev, scor 7-6, 7-6. Italianul este primul jucător din istoria competiției care îi învinge pe primii doi favoriți ai unei ediți, după ce în semifinale trecuse de Carlos Alcaraz. Elevul lui Darren Cahill a subliniat că în marea finală a făcut câteva schimbări în jocul său, care au dat rezultate.

Sinner a cucerit al 8-lea trofeu ATP al carierei. Italianul a câștigat titlul la Bejing, după o finală extrem de disputată în fața lui Daniil Medvedev, pe care l-a învins în două seturi terminate la tie-break. Cei doi jucători se mai întâlniseră de 6 ori până azi, iar rusul a ieșit de fiecare dată învingător. La interviul acrodat pe teren, Sinner i-a mulțumit lui Medvedev pentru că l-a ajutat să devină un jucător mai bun, iar la conferința de presă a dezvăpluit cum a reușit să obțină prima sa victorie în fața numărului 3 mondial.

„E clar că am făcut lucrurile diferit. Pierdusem cu el de șase ori la rând. La un moment dat trebuie să schimbi câteva lucruri, iar astăzi am reușit să o fac. E clar că trebuie să te antrenezi mult pentru a te împinge la limităîn astfel de situații, nu e ușor niciodată. Dar cred că am servit foarte bine azi, mai ales in momentele importante. În tiebreak-uri am jucat foarte bine. Desigur, tiebreak-urile se pot schimba întotdeauna foarte, foarte repede. Sunt foarte mulțumit de performanța mea de astăzi”, a spus Sinner după meci.

Anterior, Jannik Sinner l-a învins în semifinale pe Carlos Alcaraz, astfel că a devenit primul jucător din istoria turneului de la Beijing care se impune în fața primilor doi favoriți de la o ediție. Italianul s-a arătat mândru de performanța sa și a evidențiat faptul că și-a adaptat cu succes stilul de joc la cel al adversarilor

„Când învingi acest tip de jucători te simți grozav, este clar. Cu excepția lui Novak, practic toți cei mai buni jucători din lume au participat la acest turneu. A fost un turneu la nivel foarte înalt. Victoria contra lui Carlos mi-a dat multă încredere în această finală. Carlos și Daniil sunt doi jucători total diferiți, așa că a trebuit să mă adaptez unele lucruri, cred că asta a fost cheia”, a mai spus italianul.

Sinner nu are prea mult timp la dispoziție pentru a sărbători triumful de la Beijing. Italianul, care de luni va fi pe locul 4 în lume, se va deplasa la Shanghai, unde va participa la penultimul Masters al sezonului. Acesta va juca vineri contra americanului Marcos Giron, în turul secund, notează eurosport.ro

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE