Autorizația de mediu pentru uzina metalurgică de la Râbnița a fost prelungită până pe 31 octombrie 2023. Decizia a fost luată astăzi de Comisia Situații Excepționale.

„Agenția de Mediu va emite în termen de o zi lucrătoare de la depunerea cererii de către SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească” actul permisiv Autorizația de mediu pentru gestionarea deșeurilor cu valabilitatea până la 31 octombrie 2023”, se arată în decizia CSE.

Amintim că autoritățile din dreapta Nistrului au prelungit de mai multe ori autorizația. Întreprinderea este al treilea cel mai important contribuabil la bugetul regiunii separatiste. Vânzările uzinei ar reprezenta aproape jumătate din cifra totală a exporturilor transnistrene. Întreprinderea nu a contribuit, însă, deloc la bugetul de stat al Republicii Moldova.

Anterior, reprezentanții guvernului de la Chișinău au recunoscut că acordarea autorizației de mediu pentru uzina de la Râbnița face parte dintr-o înțelegere cu partea transnistreană pentru a avea energie electrică mai ieftină furnizată de centrala de la Cuciurgan din stânga Nistrului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE