Ion Muruianu a reintrat în exerciţiul funcţiei de Preşedinte al CSJ, anunţă serviciul de presă al CSJ. La 27 aprilie 2010 Curtea Constituţională a declarat neconstituţională Hotărârea Parlamentului din 04 martie 2010 prin care a fost demis din funcţia de Preşedintele al Curţii Supreme de Justiţie Ion Muruinau.
Iataă cum argumentează CSJ această decizie: “Potrivit art. 7 din Constituţie, nici o lege şi nici un alt act juridic care contravine prevederilor Constituţiei nu are putere juridică, iar conform art.140 alin.(1) din legea supremă, legile şi alte acte normative sau unele părţi ale acestora devin nule din momentul adoptării hotărârii corespunzătoare a Curţii Constituţionale.
În conformitate cu art.28 alin.(1) din Legea cu privire la Curtea Constituţională, actele Curţii Constituţionale sînt acte oficiale şi executorii, pe întreg teritoriul ţării, pentru toate autorităţile publice şi pentru toate persoanele juridice şi fizice.
Din aceste considerente, Dl Ion Muruianu a reintrat în exerciţiul funcţiei de Preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie începând de astăzi, 28 aprilie 2010, fapt despre care a fost informat şi Consiliul Superior al Magistraturii”.
Anterior, Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase, şi-a declarat dezacordul în privinţa acestei decizii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE