Guvernul, ministerele și Parlamentul vor fi inspectate de către un grup de tineri, participanți ai Programului de Transparenţă Instituţională "Tinerii guvernează". Acest Proiect are drept scop promovarea transparenţei decizionale în instituţiile publice şi obținerea încrederii tinerilor față de instituţiile statului.
În cadrul programului vor fi implicaţi 500 de tineri liceeni și studenţi, care pe parcursul lunii noiembrie vor vizita Guvernul, Parlamentul, ministerele, dar şi alte autorităţi publice centrale. Vizitele vor presupune prezentări generale a instituţiilor despre modul de organizare, istoricul, atribuţiile funcţionale, procesele interne și activităţi. La fel, vor avea loc întrevederi cu șefii instituţiilor, precum şi excursii în incintele acestora cu accent pe punctele de interes: subdiviziuni, săli de şedinţă şi protocol, muzee, birourile conducătorilor.
Potrivit preşedintelui Organizaţiei de Tineret a PLDM, deputatul George Mocanu, beneficiari ai programului pot deveni tineri din toată republica, indiferent de apartenenţă, viziuni sau simpatii politice.
Tinerii interesaţi să participe la Programul de Transparenţă Instituţională trebuie să completeze un formular special, care poate fi găsit la sediul central al partidului, la sediile teritoriale, precum și în varianta electronică de pe pagina web a Partidului www.pldm.md.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE