Proiectul de modificare aCodului funciar care prevede eliminarea interdicției de schimbare a destinației terenurilor agricole de calitate superioară, aflate în limitele perimetrelor miniere, a fost aprobat de Parlament, în lectura a doua.

Activitățile de extragere a substanțelor minarele utile vor fi permise în limitele perimetrului minier atribuit și doar în urma evaluării prealabile a impactului asupra mediului și expertizarea proiectului de extragere, conform legislației în vigoare.

Potrivit autorului, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Vladimir Bolea, inițiativa va oferi posibilitatea întreprinderilor miniere de a-și continua activitatea și de a implementa noi proiecte în industria minieră, precum și de a continua producerea materialelor de construcție din materia primă locală. ”Proiectul va aduce regulă în activitatea agenților economici din acest domeniu, va asigura un cadru normativ previzibil și predictibil, și este în interesul poporului Republicii Moldova”, a conchis Vladimir Bolea.  

PROIECTUL de modificare a Codului funciar a fost susținut cu 54 de voturi ale deputaților.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE