APCUn control inopinat efectuat la sediul unui agent economic a scos la iveală nereguli grave în activitatea acestuia. Inspectorii pentru protecția consumatorilor au depistat 23 de loturi de produse în cantitate de 3 739 nu corespund prevederilor Legii Republicii Moldova, informează Politik.md.
Totodată, 3607 de produse au termenul de valabilitate expirat, acestea neavînd nici denumirea importatorului și adresa acestuia, dintre care două loturi de produse au ștearsă data expirării și numărul lotului, depistându-se urme vizibile de înlăturare a acestor date prin frecare sau cu ajutorul unor solvenți organici. Altele au aplicată data expirării cu cerneală albastră și în lipsa numărului lotului. Este de remarcat că data cu cerneală albastră este aplicată neuniform pe toate produsele constatându-se că aceste informații au fost aplicate manual prezentând diferite grosimi ale cifrelor.
În rezultatul controlului s-au constatat şi încălcări privind depozitarea a 12 loturi de produse alimentare şi ingrediente pentru fabricarea îngheţatei în cantitate totală de 40 de kilograme şi 1 672 unităţi de ambalaj cu termen de valabilitate expirat.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE