După un exercițiu amplu de evaluare a gradului de executare a bugetului, premierul Recean a declarat că guvernul a identificat resurse necesare pentru majorarea salariilor și acordarea unor plăți unice pentru 170 de mii de angajați din diverse categorii profesionale. Pachetul de măsuri salariale „Spor pentru Moldova” a fost  prezentat de prim-ministru în cadrul unui briefing de presă, iar o rectificare de buget va fi propusă, deja, Parlamentului săptămâna viitoare.

„Guvernul rămâne aproape de cetățeni. Chiar dacă este un an destul de dificil, împreună cu partenerii externi venim în sprijinul mai multor categorii ale populației pentru a îmbunătăți condițiile de viață. Avem un plan concret pe dimensiunea socială și economică, iar obiectivul nostru este să construim o economie puternică, europeană care să ducă și în continuare la creșteri salariale”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Opoziția parlamentară, însă, este de altă părere și crede că guvernul Recean nu este capabil să gestioneze crize, iar situația economică și socială degradează. Fracțiunea parlamentară Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat astăzi despre inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Dorin Recean. Anunțul a fost făcut de Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă.

„Astăzi, Guvernul nu este capabil să dea naștere unei singure idei economice care să fie eficientă și de înțeles. Ei luptă împotriva propagandei, împotriva opoziției, împotriva propriilor cetățeni. Îi găsesc pe vinovați. Dragi autorități, voi sînteți responsabili pentru toate eșecurile. Moldova a doborît toate anti-recordurile posibile și imposibile, notează. Miniștrii nu sunt capabili să gestioneze crize, să ofere soluții și să apere interesul național al Republicii Moldova. Toate acestea vor sta la baza votului de neîncredere pe care BCS îl va iniția împotriva actualului Guvern”, a declarat Vlad Batrîncea, notează unimedia.info

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE