”Eugen poate să se deplaseze fără prea mult ajutor la distanțe mici, a menționat pentru Politik, Ina Sclearov, sora tânărului care a fost desfigurat în urma unui accident rutier și a suferit trei intervenții chirurgicale în Germania. 
”Plămânul a fost restabilit, dar nu în întregime. Rănile din gură înca nu s-au prins atât de bine ca să permită intervențiile chirurgicale de reconstrucție a maxilarului”, a adăugat Sclearov.
De aceea, astăzi, 9 iulie, Eugen urmeză să fie transferat la o altă clinică de reabilitare din Germania pentru patru săptămâni. După aceasta chirurgii planifică operații plastice de restabilire a defectului de piele și a buzei inferioare.
”Reconstrucția maxilarului și a palatinului moale vor urma tocmai peste 3 luni. Aceste operații sunt foarte complicate și vor dura peste 9-10 ore”, a spus Ina Sclearov.  
Pe data de 17 iuni, Eugen a fost transferat de la stațiunea intensivă la stațiunea maxilo-facială. La moment este alimentat cu amestecuri speciale prin gastrostomă (o sondă, instalată prin peretele abdominal direct în stomac). Eugen respiră prin traheostomă, însă desinestătător, fără aparatul de respirație artificială.
După primele două operații de la începutul spitalizării i s-a mai efectuat o operație mică la urechi, deoarece din cauza traumei a scăzut auzul.
Până în prezent cheltuielile pentru stațiunea intensivă și stațiunea maxilo-facială constituie 46.000 Euro. Reabilitarea de patru săptămâni va costa 6.000 Euro. După recalcularea costurilor, suma aproximativă totală va depăși 120 mii Euro (dacă totul va decurge fără complicații).
Amintim că Eugen Sclearov este un tânăr de 18 ani care a suferit un grav accident rutier din cauza șoferului unui taxi care a adormit la volan în dimineața zilei de duminică, 26 aprilie. În urma accidentului tânărul a rămas fără partea inferioară a feței și a pierdut câteva funcții vitale, precum și multiple desfigurări faciale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE