Șeful Sovietului Suprem de la Tiraspol (n.r.- Parlament), Evghenii Șevciuk, şi-a anunțat miercuri, 8 iulie, demisia din cauza unor neînțelegeri cu Igor Smirnov, liderul regiunii transnistrene.
Șevciuk a acuzat persoane din anturajul liderului separatist de corupție și cumătrism, dar nu a oferit vreun nume. Evghenii Șevciuk a spus că autoproclamata republică se confruntă cu grave probleme economice şi se menține doar cu ajutoarele venite din afara ţării.
“Principiul fundamental al sistemului nostru de conducere a devenit fidelitatea faţă de o anumită persoană şi nu faţă de cauză, în condiţiile în care Transnistria se transformă dintr-o regiune care putea să se întreţină singură în una a sărăciei, ceea ce constituie un pericol atât pentru fiecare cetăţean în parte, cât şi pentru statalitatea noastră", a afirmat Evgheni Şevciuk, care este şi liderul formaţiunii “Obnovlenie”.
Recent, 16 deputaţi din Sovietul Suprem de la Tiraspol, în frunte cu Şevciuk, au adoptat în prima lectură un set de modificări la Constituția regiunii. Aceste modificări urmau să extindă atribuțiile legislativului în detrimentul celor ale președintelui, fapt care a nemulţumit pe liderul transnistrean, Igor Smirnov.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE