noi.mdÎn Piața Marii Adunări Naționale s-a ținut un minut de reculegere în memoria actorului Mihai Volontir. Artistul a decedat în această noapte, după ce, de mai multe luni, marele actor era internat în spital, comunică Politik.md.
Inițiativa a aparținut colonelului în rezervo, Chiril Moțpan. Minutul de reculegere a fost păstrat în debutul conferinței de presă organizată astăzi de Platforma Civică ”Demnitate și Adevăr”.
” Mihai Volontir a fost artist al poporului, membru al Uniunii Teatrale din Moldova, decorat cu Ordinul Republicii și un șir de alte distincții naționale și internaționale. Am și sarcina de a vă anunța de acest trist eveniment din calitatea mea de președinte a Uniunii Teatrale din Moldova”, a declarat Chiril Moțpan.
Menționăm că actorul Mihai Volontir a decedat în această noapte în jurul orei 1:00. De mai multe luni, marele actor se afla la spitalul din Bălți, după ce fusese transferat din secția de terapie intensivă a spitalului Republican din Chișinău.
Artistul suferea de cancer, dar și de diabet zaharat. A fost supus intervențiilor chirurgicale de 8 ori, în încercarea de a elimina tumoarea canceroasă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE