Consiliul de Observatori al companiei „Teleradio Moldova” rămâne din nou fără un nou membru. Asta pentru că membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) nu au reușit să ajungă la un numitor comun în privința candidaților.
Deși inițial la concurs s-au înscris 5 persoane, între timp s-a retras un candidat, iar un altul care e și regizor a fost plecat în afara țării pentru un proiect internațional. Restul 3 candidați nu au reușit să obțină un număr ncesar de voturi. Cel mai mare punctaj l-a acumulat Boris Bechet, artist emerit al poporului, pentru care au votat 4 membri CCA.
Contracandidații lui, Alina Palii și Nicolae Spătaru, au primit câte un singur vot fiecare. Unii membri ai CCA s-au declarat nemulțumiți de prestația candidaților, subliniind că își doresc în această funcție persoane cu o imagine ireproșabilă, de aceea s-au abținut de la vot.
În aceste condiții, CCA urmează să anunţe un nou concurs pentru luna viitoare. Amintim, că în luna iulie, CCA a ales două candidaturi pentru funcţia de membru al Consiliului de Observatori al IPNA Compania „Teleradio-Moldova”. Este vorba despre Arhip Cibotaru şi Marina Ţurcanu. Anterior, în aprilie curent, CCA a selectat un singur candidat pentru funcţia de membru CO – Vitalie Tabunşcic. Acum urmează să mai fie ales un nou candidat.
Toți aceștia urmează să fie audiați de către Comisia parlamentară pentru cukturp, educație, tineret și mass-media, după care vor trece de etapa aprobării Parlamentului.
Consiliul de Observatori al „Teleradio-Moldova” reprezintă organul de conducere al companiei naționale de radio și TV. El este compus din 9 membri aleși pentru o perioadă de 4 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE