Fostul guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, urmează să fie citat în calitate de mator al apărării fostului premier Vlad Filat. Acest lucru a fost afirmat de către avocatul ex-premierului, Igor Popa, informează Politik.md.
Potrivit avocatului, alături de Drăguțanu urmează să fie invitați și alți foști funcționari sau persoane, care au fost vizate de cele întâmplate la Banca de Economii. „Noi vom insista ca ședințele să fie publice. Printre martori apărării este și fostul guvernator, Dorin Dragutanu, dar și alții care au fost vizați direct de ceea ce s-a întâmplat în sistemul financiar-bancar.
Apărarea are peste 30 de martori, iar în funcție de declarațiile pe care le vom auzi în instanță vom decide pe cine mai invităm. Nu cred că mâine va fi ședință cu audieri, pentru că acele persoane urmează să fie citate oficial de judecători”, a menționat Igor Popa.
De asemenea, apărătorul și-a exprimat indignarea de faptul că ședința de astăzi s-a desfășurat cu o viteză prea mare și nu au fost examinate în profunzime cele 21 de volume de documente prezentate. La fel, avocatul a spus că va insista în continuare ca ședințele să fie publice.
De cealaltă parte, procurorul care instrumentează cazul, Adriana Bețișor a subliniat că astăzi au finalizat audierile matorilor acuzării. „Au fost aduse toate probele cu ultimii martori supuși audierii, care împreună formează obiectul învinuirii. Mâine continuăm ședința, cu examinarea probelor apărării”, a menționat Bețișor. Alte detalii, ea a refuzat să ofere.
Amintim, că fostul premier Vlad Filat a fost acuzat de abuz de putere și trafic de influență în cazul delapidărilor de fonduri din Banca de Economii. El a fost reținut în octombrie 2015, după ce procurorul general a cerut ca să-i fie retrasă imunitatea parlamentară.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE