Iga Swiatek a câștigat primul turneu de calibru Masters din noul sezon, după ce s-a impus la Doha în fața Elenei Rybakina. Poloneza a ajuns la trei titluri consecutive pe teren qatarez, după ce a făcut un meci superb în fața kazahei, favorita cu numărul 3 a competiției.

Iga Swiatek a cucerit un nou titlu la Masters-ul de la Doha, după ce a învins-o în marea finală pe Elena Rybakina. Swiatek a tranșat finala pe propriul serviciu, iar meciul s-a încheiat astfel cu scorul de 7-6, 6-2 în favoarea polonezei, care și-a adjudecat primul ei titlu din 2024 și al șaptelea de nivel Masters din întreaga carieră. Succesul de la Doha este al treilea la rând pentru liderul mondial, care s-a mai impus aici atât în 2023, în fața lui Pegula, cât și în 2022, într-un duel contra lui Kontaveit.

Mai mult decât atât, Iga a încheiat competiția fără set pierdut și a ajuns la 23 de seturi câștigate consecutiv la Doha. Pentru liderul mondial urmează un nou turneu Masters, și anume cel din Dubai, unde se va confrunta cu cele mai bune jucătoare de pe planetă, inclusiv cu Aryna Sabalenka, care a lipsit de la Doha.

Finala de la Doha a fost a 5-a confruntare directă dintre Iga Swiatek și Elena Rybakina la nivel WTA, dar pentru prima dată cele două și-au disputat un trofeu. Primul lor duel a avut loc în 2021, în sferturile de la Ostrava, când poloneza s-a impus cu 7-6, 6-2.

Ulterior, Rybakina s-a transformat într-un adevărat "călău" pentru cea mai bună jucătoare din lume în ultimii 3 ani, câștigând celelalte 3 partide directe din 2023. Prima a fost în optimile Australian Open, când kazaha s-a impus cu un dublu 6-4. La câteva luni distanță, Rybakina i-a aplicat polonezei una dintre cele mai severe înfrângeri din carieră, un dublu 6-2, în semifinalele de la Indian Wells. Ultima confruntare dintre cele două într-un meci oficial a avut loc în sferturile de finală de la Roma, când Swiatek s-a retras la 2-2 în decisiv, după ce a condus cu set și 4-2.

Odată cu succesul de la Doha, Iga Swiatek a devenit prima jucătoare de la Serena Williams încoace care câștigă același turneu în 3 ani consecutivi. Legendara americancă a reușit ultima sa izbândă de acest gen între 2013 și 2015, la Miami.

Iga Swiatek nu va avea prea mult timp să celebreze titlul cucerit la Doha, pentru că va pleca la Dubai, acolo unde săptămâna viitoare va avea loc al doilea turneu de 1000 de puncte al sezonului. Poloneza va fi cap de serie 1 și va avea un prim tur liber, iar în runda a 2-a se va duela cu învingătoarea duelului Sloane Stephens și Clara Burel.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE