Președintele Parlamentului Igor Grosu dă de înțeles că președintele Consiliului Concurenței ar putea fi demis, notează TV8.md. Grosu spune că este nemulțumit de activitatea șefului instituției ,Alexei Gherțescu, pentru că nu alivrat rezultate, dar deocamdată, nu a fost luată o decizie în privința lui

„Și întrebarea că conducerea asta nu poate da mai mult a apărut și atunci o să urmeze ceva. Acum nu pot să dau mai multă informație, deoarece nu am avut o discuție fir-a-păr. Ceea ce am văzut până acum e: suntem puțini, dar ei nu sunt puțini. Avem multe dosare - atunci am modificat legea și am spus că sunteți în drept să stabiliți o prioritate de 5 dosare, dar cu finalitate. Ieșiți cu ele și spuneți: Am constatat asta în domeniul ăsta, asta în ăsta. Noi o să cerem mai mult și cu finalități concrete”, a menționat Igor Grosu.

Alexei Gherțescu a fost numit șef la Consiliul Concurenței în februarie 2022, fiind promovat de actualul ministru al Economiei, Dumitru Alaiba pe când acesta deținea șefia la comisia parlamentară de profiil. Sub conducerea lui Gherțescu, Consiliul Concurenței așa și nu a reușit să se impună ca o instituție independentă. Printre problemele cu care se confruntă instituția sunt slariile mici, suspendarea deciziilor instituției de către instanțele de judecată, încălcările concurențiale tradiționale, cum ar fi înțelegerea de cartel, abuz de poziție dominantă, limitarea concurenței de către autoritățile publice centrale și locale, emiterea actelor ce distorsionează concurența, prin scutirea de taxe și acordarea avantajelor neîntemeiate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE