În contextul în care premierul Giorgos Papandreou a făcut apel cu o seară în urmă la 'datoria patriotică' a deputaţilor pentru a-i convinge să aprobe un proiect de buget menit să stabilizeze finanţele ţării aflate pe marginea prăpastiei şi să îi reducă datoria enormă, sindicatele se opun măsurilor conţinute în acest plan: creşteri fiscale şi privatizări masive.
 
Marţi şi miercuri, după trei greve generale de 24 de ore organizate de la începutul anului, funcţionarii vor fi din nou în grevă, băncile îşi vor închide porţile, iar spitalele vor funcţiona cu personalul de gardă. În ceea ce-i priveşte, jurnaliştii au anunţat că îşi vor întrerupe activitatea vreme de cinci ore marţi şi miercuri în timpul după-amiezei, ceea ce va afecta în special jurnalele radio şi TV şi site-urile de internet de informaţii.
 
Măsurile de austeritate au rolul de a asigura vărsarea unei noi tranşe a ajutorului financiar acordat Greciei de zona euro şi FMI, fără de care statul elen s-ar găsi în faţa riscului falimentului în iulie. Miercuri, 'indignaţii', o mişcare de rezistenţă populară ce se doreşte a fi în afara partidelor politice şi a sindicatelor, au prevăzut adunări importante în Piaţa Syntagma, unde se află sediul legislativului, pe care doresc să-l încercuiască în mod simbolic pentru a împiedica votul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE