m.vestic.roGrecia este paralizată de o grevă naţională: toate zborurile spre şi dinspre Grecia au fost anulate, trenurile şi feriboturile şi-au suspendat cursele, spitalele, şcolile, posturile de radio și TV sunt închise.
Criza economică a dus la demonstrații și lupte a zeci de mii de oameni în stradă, miercuri, 5 mai, ceea ce a produs moartea a trei persoane, după ce o bancă din Atena a fost incendiată de protestatari.
Protestatarii au aruncat cu pietre în poliţişti, care au făcut uz de gaze lacrimogene. Greva este un protest faţă de noile măsuri de austeritate care încearcă sa salveze Grecia de la incapacitatea de plată a datoriilor și de planuril guvernului de a impune noi majorări de taxe.
Două clădiri publice au fost incendiate în Atena, ca şi un vehicul al pompierilor lângă Templul lui Zeus. Protestatarii au dat foc și la maşini şi tomberoane din întreaga capitală.
Toate aceste teorii cu iz comunist par să aibă puțină popularitate în rândul țărilor bogate, precum Germania, care trebuie să plătească incapacitățile și corupția membrilor UE, scrie Epoch Times.
"Toată problema este că Uniunea Europeana și zona euro în acest caz, nu are instrumentele necesare pentru a administra valuta" a declarat Sophia in't Veld, membru al Parlamentului European. "Avem o monedă comună, dar nu avem instrumente care să ne ajute să decidem dacă și când putem interveni – așa ca în aceste cazuri suntem cu mâinile goale".
Pachetul de măsuri introdus de premierul grec în Parlament se așteaptă să fie votat până joi, bucurându-se de o majoritate confortabilă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE