politik.mdPreşedintele interimar Mihai Ghimpu, cât şi primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur acuză Rusia de declanşarea acelui conflict, precum şi de susţinerea regimului separatist de la Tiraspol.
Cei doi preşedinţi au participat marţi, 2 martie la ceremonia dedicată celei de-a 18-a aniversări de la începutul conflictului armat de pe Nistru.
„Lupta mai continuă. Pe de o parte există angajamentul de retragere a trupelor armate, pe de alta avem susţinerea autoproclamatei republici moldoveneşti nistrene şi înarmarea Transnistriei cu armament mai performant decât al armatei naţionale. Iată care este politica imperiilor”, a declarat Mihai Ghimpu, referindu-se la Rusia.
De asemenea, Mircea Snegur a declarat că separatiştii din stânga Nistrului au fost susţinuţi de „forţele imperiale din Rusia”, Drept dovadă, el a menţionat faptul că Acordul de încetare a focului a fost semnat între Republica Moldova şi Rusia, precum şi o decizie a CEDO în cazul grupului Ilaşcu prin care este recunoscută implicarea Rusiei în acest sens.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE