politik.mdPreşedintele interimar Mihai Ghimpu a primit titlul academic de Doctor Honoris Cauza oferit de facultatea de drept a universităţii din Bucureşti, marţi, 27 aprilie, în prima zi a vizitei sale la Bucureşti.
“Avem onoarea de a vă oferi acest titlu unei personalităţi apropiate României”, a menţionat decanul facultăţii Flavius Baias. După care a adăugat că “Mihai Ghimpu se poate mândri cu o carieră frumoasă juridică, drept pentru care merită să primească acest titlu”.
După ce au fost menţionate un şir de merite ale preşedintelui interimar de la Chişinău, inclusiv datele biografice, în faţa a 200 de studenţi basarabeni, i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Cauza de către rectorul universităţii, Ioan Pânzaru.
Plin de emoţii pozitive, Ghimpu a ţinut un discurs în faţa celor prezenţi pentru a mulţumi conducerii universităţii pentru acest gest, dar în care a menţionat şi despre realizările făcute de AIE, de îmbunătăţirea relaţiilor cu România, etc.
Tot în cadrul vizitei sale la Bucureşti, preşedintele interimar a primit o cheie a municipiului Bucureşti, “în semn de recunoaştere şi prietenie”, a menţionat primarul capitalei Sorin Oprescu. “Sper cu această cheie să deschidem împreună poarta pentru modernizarea comunităţilor noastre şi să întărim şi mai mult sufletele locuitorilor de la Chişinău şi Bucureşti”, a mai spus Oprescu.
La rândul său, Mihai Ghimpu a menţionat că această cheie îi oferă posibilitatea să vină mai des la Bucureşti “şi să deschid orice uşă vreau eu”, mulţumindu-i pentru acest gest frumos. La care Oprescu i-a dat asigurări că aşa şi este. 
Amintim că o delegaţie în frunte cu preşedintele interimar Mihai Ghimpu efectuează o vizită de lucru la Bucureşti la invitaţia omologului său în zilele de 27 şi 28 aprilie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE