Ghelici s-a arătat indignat de intenţia Mitropoliei Moldovei de a se implica activ în politică. “În loc de semne de circulaţie rutieră, pe întreg teritoriul republicii vedem panouri cu Mitropolitul Vladimir şi  Valeriu Pasat. Astfel, când voi intra în biserică nu voi simţi că mă aflu în casa domnului, ci în staful lui Pasat”, spune Ghelici.
Contactat de Politik, serviciul de presă al Mitropoliei Moldovei a menţionat că nu comentează deocamdată aceste afirmaţii.
Fiodor Ghelici a menţionat că intenţionează astăzi să trimită o scrisoare deschisă mitropolitului în care îi va cere să demisioneze şi să-şi schimbe mantia de preot pe un constum de politician.
De asemenea, preşedintele Asociaţiei “Moldova Mea” s-a arătat nemulţumit şi de faptul că biserica cere bani pentru înmormântare, cununie sau un botez. “Este evident că biserica la noi s-a transformat în SRL, în “bază angro” şi organ de propagandă politică, şi nu a mai rămas nimic sfânt în ea”, spune Ghelici.
Potrivit canoanelor bisericeşti, Mitropolitul nu poate să-şi dea demisia, asupra acestui fapt urmând să se pronunţe Sinodul bisericesc.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE